miércoles, 24 de septiembre de 2008

HISTÒRIA DE SON MACIÀ

CON VA NÉIXER el poble de Son Macià (Manacor) a principis del segle XX? Quines foren les raons del seu emplaçament en un espai tan concret del Llevant de Mallorca? Qui va traçar els plànols del poble i del temple? Quina és la procedència geogràfica dels macianers i d'on prové la seva empenta com a col·lectivitat humana?
Aquesta Història de Son Macià no només ens desvetla totes aquestes preguntes, sinó que ens facilita el coneixement dels inicis d'aquest nucli de població, amb les seves vivències, les seves inquietuds i els projectes que es deriven d'aquestes.
Aquesta obra, a més a més, ens explica una història macianera íntimament lligada al passat de les grans possessions de la contrada, amb la seva importància com a centres neuràlgics de producció agrícola.
Una altra característica d'aquesta Història de Son Macià són les nombroses fotografies que il·lustren el text i que han estat emprades per l'autor com a documents explicatius de les més diverses activitats econòmiques, socials i, sobretot, les que depenen d'una cultura popular ben arrelada.

No hay comentarios: